Bylinková cuketka s karotkovým salátem


I cuketky lze zpracovat na nekonečně mnoho způsobů, tento je obzvlášť zdařilý!
4 porce
4 cuketky
40 g másla
50 g hladké mouky
směs čerstvých bylinek (tymián, petrželka, saturejka)
olivový olej a máslo
sůl
Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme část se semínky a nakrájíme na větší kusy.
Bylinky nasekáme, smícháme s moukou a ve směsi obalíme kusy cuket.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu olivového oleje a cuketky osmažíme z obou stran dozlatova. Odložíme na savý papír a osolíme.
Podáváme například s karotkovým salátem.
karotkový salát
400 g mladé karotky
voda
50 g cukru
muškátový oříšek
celý černý pepř
20 ml olivového oleje
20 ml vinného octa
pažitka
sůl
Do kastrolku dáme vařit vodu s trochou cukru, strouhaným muškátovým oříškem, celým pepřem a nakrájenou mrkví. Vaříme, až je mrkev na skus, ihned zchladíme, scedíme a vmícháme do dresinku.
Dresink - olivový olej, cukr, sůl a vinný ocet dobře promícháme, přidáme pažitku a vmícháme uvařenou karotku.
Ohodnoťte tento recept: