Různé
Bylinková vaječná omeleta s kozím sýrem a listovým salátem


Lehká omeleta s křehkým salátkem v horkých dnech posílí, osvěží i chuťové buňky potěší!
6 porcí
omelety
12 vajec
směs čerstvých bylinek
mletý pepř
sůl
80 g másla
240 g kozího sýra
Vejce rozmícháme se solí a sekanými bylinkami. Na másle opečeme jednotlivé omelety z jedné strany, opepříme, poklademe kozím sýrem a překlopíme. Dopečeme a podáváme se salátem.
salát
2 lžíce medu
40 ml olivového oleje
citronová šťáva
sůl
300 g směsi listových salátů (rukola, polníček, ledový salát)
12 ředkviček
12 cherry rajčátek
Z medu, oleje a šťávy z citronu vymícháme dresink, osolíme a smícháme s natrhanými saláty a na nudličky nakrájenými ředkvičkami. Na konec vmícháme půlky rajčátek.
Podáváme s rozpečenou bagetkou.
Ohodnoťte tento recept:
14 hlasů