Farmářský tatarák z angusu


Na výrobu tatarského bifteku si dopřejme maso „s rodokmenem“, tedy takové, jehož původ dobře známe.
4 porce
na podávání
bílý toustový chléb
parmezán
rukola
300 g zadního hovězího masa (ořech)
3 žloutky
2 sušená rajčátka naložená v oleji
½ menší červené cibule
2 malé pikantní okurky
mletý kmín
mletý pepř
mletá sladká paprika
olivový olej
sůl
Kvalitní, dobře vyzrálé zadní hovězí umeleme na hrubší šajbě (č. 4).
Nadrobno nakrájíme sušená rajčátka, cibuli a okurky.
K masu přimícháme žloutky a půl dávky nakrájené zeleniny, ochutíme kmínem, pepřem, paprikou, solí, zakápneme olivovým olejem. Ochutnáme a podle libosti přidáme ještě zeleninu a koření. Je lepší ingredience postupně podle naší chuti přidávat, zpět je vzít nemůžeme.
Tousty nasucho opečeme, na ně navršíme tatarský biftek, ozdobíme hoblinkou parmezánu a lístky rukoly.
Ohodnoťte tento recept: