Chřestový salát
Letos si můžeme chřestu užívat v plné míře. Časné jaro zajistilo dobrou úrodu v Česku i na Slovensku.
4–6 porcí
250 g bílého chřestu
250 g zeleného chřestu
voda
300 ml bílého vína
sůl
3 natvrdo vařená vejce
200 g pražské šunky
Várka na chřest – voda, bílé víno, sůl. Do vařící se várky vložíme očištěný chřest, vaříme krátce, 2−3 minuty a ihned po vyjmutí chřest zchladíme ve vodě s ledem.
dresink
150 g majonézy
1 lžička dijonské hořčice
citronová šťáva
kapka worcesteru
kopr
sůl
Z majonézy, hořčice, citronové šťávy vymícháme emulzi, kterou ochutíme worcesterem, nasekaným koprem a solí. Do dresinku vložíme na proužky nakrájenou šunku a vejce na kostičky.
na podávání
4−6 bílých toustů
máslo
Chřest na talíři doplníme salátem, podáváme s toustem opečeným na másle.
Ohodnoťte tento recept: