Saláty
Salát Lido


Lehký krevetkový salát otevírá naše tříchodové menu vybrané z receptur připravovaných na světové výstavě v Bruselu Expo 1958.
4 porce
400 g vyloupaných vařených krevetek
200 g celeru
voda
2 bobkové listy
2 ančovičky
1 citron
olivový olej
sůlna podávání
lístky salátu, citron, ančovičky
Celer nakrájíme na Juliene (tenké nudličky) a blanšírujeme v osolené vodě s bobkovým listem (krátce spaříme ve vroucí vodě a ihned zchladíme).
Z citronové šťávy a oleje vymícháme emulzi a vmícháme nadrobno nakrájené ančovičky.
Do dresinku vmícháme scezený celer a krevety, necháme v chladu 1 hodinu odležet.
Podáváme v koktejlových sklenicích s lístkem salátu, kouskem citronu a ančovičkou.
Ohodnoťte tento recept:
7 hlasů