Jablkovo-rebarborový závin
Závin je svěží, pikantní - skvělá inspirace na léto, kdy je rebarbora dobře dostupná.
1 listové těsto
400 g jablek
400 g rebarbory
1 lžíce pudinkového prášku
1 vanilkový lusk
2 lžičky mleté skořice
30 g moučkového cukru
1 vejce na potření
na podávání
100 g zakysané smetany
200 g čerstvých jahod
máta na ozdobu
Jablka nakrájíme na plátky či malé kostičky, rebarboru oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s pudinkovým práškem, skořicovým cukrem (smícháme skořici s cukrem) a obsahem vanilkového lusku.
Na rozválené listové těsto navršíme ovoce a dobře zavineme, závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 175 °C cca 30−40 minut dozlatova.
Podáváme se zakysanou smetanou a jahodami, zdobíme snítkou máty.
Ohodnoťte tento recept: