Moučníky a cukroví

Jablkovo-rebarborový závin

Závin je svěží, pikantní - skvělá inspirace na léto, kdy je rebarbora dobře dostupná.

1 listové těsto
400 g jablek
400 g rebarbory
1 lžíce pudinkového prášku
1 vanilkový lusk
2 lžičky mleté skořice
30 g moučkového cukru
1 vejce na potření

na podávání

100 g zakysané smetany
200 g čerstvých jahod
máta na ozdobu

Jablka nakrájíme na plátky či malé kostičky, rebarboru oloupeme a také nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s pudinkovým práškem, skořicovým cukrem (smícháme skořici s cukrem) a obsahem vanilkového lusku.

Na rozválené listové těsto navršíme ovoce a dobře zavineme, závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 175 °C cca 30−40 minut dozlatova.

Podáváme se zakysanou smetanou a jahodami, zdobíme snítkou máty.

Ohodnoťte tento recept: 

56 hlasů

Další recepty Celý díl