Králík se zeleninou s bramoborovo-parmezánovými noky
Naprosto výtečné jídlo – jak jednoduché!
400 g králičího hřbetu bez kosti
2 stroužky česneku
olivový olej
100 g červených cherry rajčátek
100 g žlutých cherry rajčátek
200 g hráškových lusků
mletý pepř
sůl
30 g másla
bazalka a plocholistá petrželka
parmezán na posypání
Králičí maso naložíme přes noc do drceného česneku a olivového oleje.
Maso nakrájíme na menší kostky, zprudka opečeme na olivovém oleji, přidáme nakrájenou zeleninu – na půlky nakrájená cherry rajčátka a hráškové lusky. Na závěr osolíme, opepříme, zjemníme máslem, vmícháme nasekanou bazalku a petrželku.
Podáváme s bramborovými noky, sypeme strouhaným parmezánem.
noky
600 g brambor uvařených ve slupce
160 g dětské krupičky
50 g parmezánu
1−2 vejce
mletý pepř
sůl
voda
Brambory oloupeme, nastrouháme spolu s parmezánem, smícháme s krupičkou, vejcem, osolíme, můžeme i trochu opepřit.
Z těsta vyválíme hady, podle potřeby podsypeme moukou, krájíme noky a do vroucí osolené vody. Vaříme 4−5 minut, poté vyjmeme.
Ohodnoťte tento recept: