Zeleninová jídla

Chřest na bádenský způsob trochu jinak

V chřestové sezóně bychom měli jíst tuto královskou zeleninku i vícekrát v týdnu!

1 kg bílého chřestu
voda
2 lžičky cukru
sůl
šťáva z půlky citronu
80 másla
12 vajec
mletý pepř
sůl
40 ml smetany
30 g másla
200 g dušené vepřové šunky
řeřicha nebo pažitka

Chřest oloupeme, slupky použijeme do zeleninového vývaru nebo na chřestovou polévku. Do hrnce nebo vyšší pánve nalijeme vodu, ochutíme cukrem, solí, citronovou šťávou a máslem, přivedeme k varu. Do várky vložíme chřest a vaříme maximálně 5 minut a vyjmeme.

Vejce vyklepneme do misky, ochutíme pepřem, solí, vmícháme smetanu. Na rozpuštěné máslo nalijeme vaječnou směs, kterou nemícháme, ale pomocí vařečky „stahujeme“ ke středu.

Na talíř urovnáme chřest, přidáme vejce, šunku, dozdobíme řeřichou.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl