Citronovo-jogurtová pěna s meduňkovými jahodami


Určitě vám tato jemná krémovitá pěna přijde k chuti v teplých jarních a letních měsících.
6 porcí
500 ml hustého přírodního jogurtu
1 lžíce karibského hnědého rumu
1 lusk vanilky
100 g cukru
50 g vanilkového cukru
15 g plátkové želatiny
trochu vody
šťáva ze dvou citronů
300 ml 33% smetany
Na podávání
500 g jahod
meduňka
cukrářské piškoty + rum
Šlehačku vyšleháme dotuha.
Želatinu necháme nabobtnat v cca 50 ml vody, přidáme citronovou šťávu a zahřejeme, až se želatina rozpustí (roztok se nesmí vařit).
Jogurt smícháme s citronovou kůrou, rumem, semínky vanilkového lusku a cukrem, přimícháme šlehačku a připravenou želatinu a vlijeme do skleniček. Necháme vychladit.
Jahody nakrájíme na menší kousky a promícháme se sekanou meduňkou.
Sklenky s jogurtovou pěnou doplníme jahodami a cukrářskými piškoty krátce namočenými v karibském rumu.
Ohodnoťte tento recept: