Pomazánky

Lososový a avokádový tatarák s jarním salátem a tyčinkami

Osvěžující předkrm, velmi jednoduchý na přípravu, kterým se můžete blýsknout při jakékoliv příležitosti.

4−6 porcí

300 g filetu lososa bez kůže
1 šalotka
drcený barevný pepř
sůl
šťáva z jednoho citronu

Lososa a šalotku nakrájíme na drobné kostičky a ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou, dobře promícháme.

2 avokáda
citronová šťáva
sůl

Oloupaná avokáda nakrájíme na kostičky, ochutíme a promícháme s citronovou šťávou a soli.

Salát

150 g dubového salátu a polníčku
50 g směsi klíčků
4 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička moučkového cukru
1 lžička hořčice
střik vinného octa
mletý pepř
sůl

Olej dobře smícháme s cukrem, hořčicí, vinným octem, pepřem a solí.

Dubový salátek natrháme a spolu s polníčkem a klíčky pomícháme s dresinkem.

Tyčinky s mákem

1 listové těsto
1 vejce
1 lžíce máku

Listové těsto vyválíme na půl centimetrový plát, krájíme 2 cm široké a 20 cm dlouhé nudle, které stočíme do vrtule, klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem a sypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Na podávání

slunečnicová semínka

řeřicha

Další recepty Celý díl