Lososový a avokádový tatarák s jarním salátem a tyčinkami


Osvěžující předkrm, velmi jednoduchý na přípravu, kterým se můžete blýsknout při jakékoliv příležitosti.
4−6 porcí
300 g filetu lososa bez kůže
1 šalotka
drcený barevný pepř
sůl
šťáva z jednoho citronu
Lososa a šalotku nakrájíme na drobné kostičky a ochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou, dobře promícháme.
2 avokáda
citronová šťáva
sůl
Oloupaná avokáda nakrájíme na kostičky, ochutíme a promícháme s citronovou šťávou a soli.
Salát
150 g dubového salátu a polníčku
50 g směsi klíčků
4 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička moučkového cukru
1 lžička hořčice
střik vinného octa
mletý pepř
sůl
Olej dobře smícháme s cukrem, hořčicí, vinným octem, pepřem a solí.
Dubový salátek natrháme a spolu s polníčkem a klíčky pomícháme s dresinkem.
Tyčinky s mákem
1 listové těsto
1 vejce
1 lžíce máku
Listové těsto vyválíme na půl centimetrový plát, krájíme 2 cm široké a 20 cm dlouhé nudle, které stočíme do vrtule, klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozkvedlaným vejcem a sypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Na podávání
slunečnicová semínka
řeřicha
Ohodnoťte tento recept: