Moučníky a cukroví

Dvoupatrový čokoládovo-kakaový dort s fondánem a cukrovými růžemi

Když už stál v podzámčí cukrovar, není možné vynechat sladkost v zámeckém stylu.

Rozpis na dortové formy o průměru 24 cm a 18 cm

Korpus

10 vajec
150 g Hery máslová příchuť
200 g hladké mouky
50 g kakaa
250 g krupicového cukru

Žloutky oddělíme od bílků.

Bílky ušleháme s cukrem dotuha.

Žloutky mírně napěníme ruční metlou a vmícháme je do bílkové hmoty. Postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem, poté rozpuštěnou Heru. Vlijeme do dortových forem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Korpusy necháme vystydnout a oba rozkrojíme na tři části.

Krém

750 ml + 250 ml 33% smetany
300 g čokolády na vaření
250 g Hery máslová příchuť

750 ml smetany dotuha vyšleháme.

250 ml smetany ohřejeme a rozpustíme v ní čokoládu a Heru, dobře promícháme, odstavíme a rychle, za stálého míchání vpracujeme vyšlehané šlehačky. Hotovým krémem plníme korpusy.

První část korpusu vložíme do dortového ráfku, potřeme krémem, položíme druhou část korpusu, opět potřeme krémem a zakryjeme třetí částí korpusu a dáme důkladně vychladit.

Fondán, růže

Malý dort umístíme na větší a potáhneme tenkou vrstvou rozváleného fondánu. Zdobíme podle vlastní fantazie.

Ohodnoťte tento recept: 

99 hlasů

Další recepty Celý díl