Dvoupatrový čokoládovo-kakaový dort s fondánem a cukrovými růžemi


Když už stál v podzámčí cukrovar, není možné vynechat sladkost v zámeckém stylu.
Rozpis na dortové formy o průměru 24 cm a 18 cm
Korpus
10 vajec
150 g Hery máslová příchuť
200 g hladké mouky
50 g kakaa
250 g krupicového cukru
Žloutky oddělíme od bílků.
Bílky ušleháme s cukrem dotuha.
Žloutky mírně napěníme ruční metlou a vmícháme je do bílkové hmoty. Postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem, poté rozpuštěnou Heru. Vlijeme do dortových forem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Korpusy necháme vystydnout a oba rozkrojíme na tři části.
Krém
750 ml + 250 ml 33% smetany
300 g čokolády na vaření
250 g Hery máslová příchuť
750 ml smetany dotuha vyšleháme.
250 ml smetany ohřejeme a rozpustíme v ní čokoládu a Heru, dobře promícháme, odstavíme a rychle, za stálého míchání vpracujeme vyšlehané šlehačky. Hotovým krémem plníme korpusy.
První část korpusu vložíme do dortového ráfku, potřeme krémem, položíme druhou část korpusu, opět potřeme krémem a zakryjeme třetí částí korpusu a dáme důkladně vychladit.
Fondán, růže
Malý dort umístíme na větší a potáhneme tenkou vrstvou rozváleného fondánu. Zdobíme podle vlastní fantazie.
Ohodnoťte tento recept: