Ryby a mořské plody

Slávky po marseillsku

Velké množství omáčky je základem pro přípravu výtečných slávek, které připravují v rodině Sapíků jako vzpomínku na dědečkova dobrého přítele a cestovatele, který tento recept přivezl z Marseille.

2 kg slávek
1,5 kg šalotky
150 g česneku
100 + 100 ml olivového oleje
1 kg drcených rajčat
čerstvý rozmarýn a tymián
0, 75 l bílého vína
0, 75 l rybího vývaru
sůl
4 bobkové listy
2 čerstvé chilli papričky
muškátový oříšek
2 citrony
svazek petrželky kudrnky
svazek plocholisté petrželky
muškátový oříšek

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a opečeme na oleji dosklovata. Přidáme drcená rajčata, bylinky, víno, rybí vývar, bobkový list, nasekané chilli, citronovou šťávu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a vmícháme velké množství nasekané petrželky – kudrnky i plocholisté. Vložíme očištěné slávky a 10 minut povaříme. Na závěr ještě dochutíme olivovým olejem a bílým vínem.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl