Zeleninová jídla

Zeleninový guláš s fazolemi adzuki a rýží basmati

… je další pokrm, který plně pokrývá výživovou hodnotu každodenního jídelníčku – obsahuje dušenou zeleninu, fazole adzuki a jako přílohu rýži. Fazole adzuki jsou z luštěnin nejlépe stravitelné. Přesto je předem namáčíme, alespoň na 12 hodin, poté vodu slijeme, vaříme a během vaření můžeme vodu ještě vyměnit. Vařme je vždy s kouskem řasy Wakame, bobkovým listem a novým kořením. Solíme je až na závěr.

6 lžic oleje
1 velká cibule
sůl
1 lžíce sladké mleté papriky
1 mrkev
1 batáta
kousek pórku
několik růžiček brokolice
zeleninový vývar s mořskou řasou Wakame
čerstvá bazalka a plocholistá petrželka
1 hrnek vařených fazolí Adzuki
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
sójová omáčka
jablečný ocet

Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, osolíme, vmícháme sladkou papriku a na malé kousky nakrájenou mrkev, dobře opečeme, poté přidáme batátu, pórek, krátce osmahneme, nakonec vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Povaříme, až je zelenina měkká na skus, zahustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme 2 minuty, dochutíme sójovou omáčkou a jablečným octem. Podáváme s rýží basmati.

Ohodnoťte tento recept: 

62 hlasů

Další recepty Celý díl