Moučníky a cukroví

Perníkový dort

Perník v dortovém podání je nezvyklý. Dort voní po koření a je plný kandovaného ovoce a promazává se pomerančovou marmeládou. Doporučujeme nechat jej proležet v chladničce jeden den před podáváním.

do dortové formy o průměru 26 cm:

400 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření Avokádo
špetka soli
2 pomeranče
400 g kandovaného ovoce
1 vejce
200 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
100 g čokolády
300 g pomerančové marmelády
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáče

V míse promícháme všechny sypké suroviny, přidáme kandované ovoce, kůru a šťávu z pomeranče, vejce, rozpuštěnou čokoládu, mléko a olej.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané dortové formy, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C 45−60 minut.

Vychladlý dort prokrojíme, potřeme marmeládou a slepíme. Necháme proležet v lednici alespoň přes noc.

Ohodnoťte tento recept: 

82 hlasů

Další recepty Celý díl