Polévky

Ladinská kroupová polévka s uzeným masem – Gerstensuppe

Polévka se připravuje z ječných krup, uzeného masa, vývaru a zeleniny. Je vskutku posilující a výborná.

1 hrnek ječných krup
voda na namočení
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
10 cm pórku
1 cibule
asi 200 ml bílého vína
vývar z uzeného kolene
2 bobkové listy
maso z vařeného uzené kolene
mletý pepř
sůl
vinný ocet
pažitka

Kroupy propláchneme a na hodinu je namočíme, poté znovu propláchneme a scedíme.

Na horkém másle zlehka opečeme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, pórek a cibuli, přidáme scezené kroupy, orestujeme, zalijeme bílým vínem, vývarem u uzeného masa, vložíme bobkový list a vaříme ¾ hodiny až hodinu, dokud nejsou kroupy zcela měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso, dochutíme mletým pepřem, solí, střikem červeného vinného octa. Podáváme s nasekanou pažitkou a chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl