Smažená jablíčka – Apfelküchlein


Jihotyrolská jablka jsou věhlasná. V Evropě je každé třetí jablko právě z této oblasti Itálie. Abyste si na smažených jablíčkách pochutnali, musí být pěkná, pevná, šťavnatá a nakyslá.
2 velká pevná nakyslá jablka
rostlinný olej na smažení
Těsto
300 ml vlažného mléka
asi 6 lžic hladké mouky
2× na špičku nože kypřicího prášku
1 vanilkový cukr
4 cl grappy
2 vejce
Nejprve připravíme těsto, které má být husté jako na lívance.
Do mléka vmícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, grappu a dva žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na centimetrová kolečka.
Kolečka obalujeme v těstě a ihned smažíme v hojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: