Těstoviny
Smažená kolečka plněná zelím – Tirtlen mit kraut


TURTRES DA CRAUT – je ladinský název pro křupavá, zlatá kolečka plněná kyselým zelím.
Těsto používáme stejné jako v předchozím receptu.
Těsto
½ kg hladké pšeničné mouky
2 lžíce žitné mouky
rostlinný olej
teplé mléko
1 vejce
sůl
voda
Náplň
kysané zelí
olej na smažení
Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.
Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 12 cm, na střed klademe vymačkané kysané zelí, zakryjeme druhým kolečkem, dobře přimáčkneme a ve vysoké vrstvě oleje smažíme z obou stran dozlatova.
Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.
Ohodnoťte tento recept:
32 hlasů