Ladinské ravioly se špenátem – Schlutzkrapfen


Ladinové, ukryti ve vzdálených údolích, byli vždy závislí na samozásobování, takže jejich kuchyně byla poměrně jednoduchá. Avšak suroviny, z nichž byla jídla připravována, byly kvalitní a poctivé. V ladinštině se tento pokrm nazývá CAJINCI T’EGA DA SPINOT Y CIOT.
Těsto
½ kg hladké pšeničné mouky
2 lžíce žitné mouky
1 lžíce rostlinného oleje
teplé mléko
1 vejce
sůl
voda
Náplň
spařený a namletý listový špenát
tvaroh nebo ricotta
sůl
Na podávání
parmezán
přepuštěné máslo
Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.
Náplň připravíme smícháním špenátu s ricottou, ochutíme solí.
Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm, střed poklademe lžičkou špenátové směsi, přeložíme napůl a kraje umáčkneme. Vkládáme do vařící se vody. Vaříme 8−10 minut.
Podáváme se strouhaným parmezánem a přeléváme přepuštěným máslem.
Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.
Ohodnoťte tento recept: