Různé

Mačkané knedlíky se zelným salátem

Jižní Tyrolsko je proslulé přípravou knedlíků rozličných druhů. Mačkané knedlíky vypadají tak trochu jako karbanátky, mají zelenou strukturu po špenátu, voní po zrajícím sýru, másle a parmezánu. Jednoduše vynikající!

4 porce

4 starší žemle
100 g sýru typu olomouckých tvarůžků
2 vejce
4 lžíce sekaného a spařeného špenátu nebo kopřiv
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
přepuštěné máslo
voda

Žemle nakrájíme na kostičky, smícháme s nadrobeným nebo nastrouhaným sýrem, dvěma žloutky, špenátem, hladkou moukou, pepřem a solí.

Z bílků ušleháme sníh a vmícháme k žemlové směsi.

Z těsta tvoříme kuličky, které zmáčkneme do tvaru placičky, opečeme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova a poté vaříme ve vodě 8−10 minut.

na podávání

parmezán
přepuštěné máslo
smažená cibulka

Podáváme se strouhaným parmezánem, přepuštěným máslem, smaženou cibulkou a zelným salátem…

Cibulku připravíme tak, že ji nakrájíme na kroužky nebo tenké plátky, obalíme v hladké mouce a zprudka a krátce osmažíme v oleji dorůžova, oschnout necháme na savém papíru.

zelný salát

bílé hlávkové zelí
celý anýz
olivový olej
bílý vinný ocet
mletý pepř
sůl

Zelí nakrájíme na tenké proužky, promícháme s uvedenými ingrediencemi a necháme 15 minut odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

41 hlasů

Další recepty Celý díl