Mačkané knedlíky se zelným salátem


Jižní Tyrolsko je proslulé přípravou knedlíků rozličných druhů. Mačkané knedlíky vypadají tak trochu jako karbanátky, mají zelenou strukturu po špenátu, voní po zrajícím sýru, másle a parmezánu. Jednoduše vynikající!
4 porce
4 starší žemle
100 g sýru typu olomouckých tvarůžků
2 vejce
4 lžíce sekaného a spařeného špenátu nebo kopřiv
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
přepuštěné máslo
voda
Žemle nakrájíme na kostičky, smícháme s nadrobeným nebo nastrouhaným sýrem, dvěma žloutky, špenátem, hladkou moukou, pepřem a solí.
Z bílků ušleháme sníh a vmícháme k žemlové směsi.
Z těsta tvoříme kuličky, které zmáčkneme do tvaru placičky, opečeme na přepuštěném másle z obou stran dozlatova a poté vaříme ve vodě 8−10 minut.
na podávání
parmezán
přepuštěné máslo
smažená cibulka
Podáváme se strouhaným parmezánem, přepuštěným máslem, smaženou cibulkou a zelným salátem…
Cibulku připravíme tak, že ji nakrájíme na kroužky nebo tenké plátky, obalíme v hladké mouce a zprudka a krátce osmažíme v oleji dorůžova, oschnout necháme na savém papíru.
zelný salát
bílé hlávkové zelí
celý anýz
olivový olej
bílý vinný ocet
mletý pepř
sůl
Zelí nakrájíme na tenké proužky, promícháme s uvedenými ingrediencemi a necháme 15 minut odležet.
Ohodnoťte tento recept: