Sýry

Kozí sýr balený v tyrolském špeku

Pralongià je místo položené v 2157 m n. m., kde vás kolem dokola uchvacuje krása impozantních Dolomit. V den natáčení vaření jsme měli s počasím trošku smůlu, bylo zataženo a fičel silný vítr. Zato byl klid věnovat se místním specialitám. Jednou z nich byl výtečný tyrolský špek plněný kozím sýrem.

4 porce

4 tenké plátky tyrolského špeku
4 malé válečky čerstvého kozího sýru
olivový olej

Do plátků špeku balíme kozí sýr a opečeme na troše olivového oleje.

salát

směs salátů (polníček, rukola)
jablečný ocet
med
mletý pepř
sůl
rozinky

Jablečný ocet smícháme s medem, pepřem, solí a rozinkami. Promícháme s listovými saláty a podáváme se špekovými rolkami.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl