Maso

Biftek v seně

Norbert Niederkopfler je nejenom Pan kuchař s velkým „P“, ale především milý člověk, nadšenec a optimista, šéfkuchař restaurace St. Hubertus, pro kterou získal a obhájil michelinské hvězdy – prestižní gastronomické ocenění. Měli jsme čest s tímto mistrem kuchařem natáčet. Norbertova gastronomická filozofie spočívá v používání pouze lokálních surovin. A vězte, že obhajovat michelinské vyznamenání za těchto podmínek je několikanásobně náročnější.

1 porce

2 hrsti voňavého sena
200−250 g hovězí svíčkové
2 lžíce přepuštěného másla
snítka rozmarýnu a tymiánu
mrkev a petržel
silný zeleninový vývar
sůl

Steak necháme uložený dva dny ve voňavém seně.

Maso opečeme na přepuštěném másle spolu se snítkou rozmarýnu a tymiánu. Při opékání přeléváme máslem. Opékáme zprudka a krátce z obou stran.

Zeleninu uvařenou na skus ohřejeme v zeleninovém vývaru a podáváme ke steaku.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl