Řízek z kachního prsa s celerovo-jablečným salátem s citronovou majonézou

4 kachní prsa
hladká mouka na obalení
kukuřičná strouhanka na obalení
3 vejce
sůl
2 snítky tymiánu
olej na smažení
Na salát
4 jablka
½ celeru
10 cm řapíkatého celeru
3 cm zázvoru
80–100 ml majonézy
sůl
šťáva z ½ citronu
Na dokončení
lístky koriandru
chilli nitě
Z kachního prsa stáhneme kůži, tu si nakrájíme na drobné kostičky a necháme je pozvolna vypékat v pánvi na škvarečky. Prso si očistíme a nakrájíme na plátky. Ty si naklepeme, osolíme, posypeme čerstvým tymiánem a obalujeme klasicky v hladké mouce, vejci a kukuřičné strouhance. Smažíme v pánvi s vysokou vrstvou oleje.
Celer nakrájíme na drobné nudličky, stejně tak jablka a zázvor. V hrnci přivedeme vodu k varu a krátce si spaříme celer. Vyndáme ho do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer, škvarečky z kůže z kachního prsa, jablka a zázvor nakrájené na nudličky, majonézu, sůl a citronovou šťávu. Promícháme.
Ohodnoťte tento recept: