Ceviche

200 g filetu candáta
2 lžíce oleje
šťáva ze 2 limetek
čerstvě mletý pepř
2 lžíce majonézy
kůra z 1 limetky
4 stonky koriandru
Na dokončení
4 mini tortilly
růžový pepř
chilli nitě
lístky koriandru
lžíce nasekané jarní cibulky
Do mísy dáme majonézu s nadrobno nasekanými stonky koriandru a limetkovou kůrou. Vše dobře promícháme.
V jiné nádobě smícháme limetkovou šťávu, olej, čerstvě mletý pepř, promícháme a vložíme do ní na tenké plátky nakrájené malé kousky filetu candáta. Necháme chvilku společně marinovat.
Mezitím si na pánvi opečeme nasucho malé tortilly a na ně vrstvíme jednotlivé komponenty.
Nejprve potřeme připravenou majonézou, na ní vložíme kousky candáta, ozdobíme lístky koriandru, posypeme růžovým pepřem a nasekanou jarní cibulkou. Navrch přidáme chilli nitě, které ceviche nejen ozdobí, ale také dochutí.
Ohodnoťte tento recept: