Ryby a mořské plody

Uzená ryba s vejci a špenátem na chlebu

4 porce

4 plátky candáta
sůl
1 lžička citronové kůry
štěpky na uzení

Na ochucené žervé

100 g žervé
1 lžíce nasekané pažitky
sůl

Na vajíčka

lžíce másla
½ cibule
1–2 stroužky česneku
50 g špenátu
sůl
pepř
lžička sezamu
4–6 vajec (dle velikosti)

Na podávání

2–3 lžíce másla
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
lžíce citronové šťávy
sůl
4 plátky chleba
hrst čerstvého mladého špenátu

Plátky candáta osolíme, posypeme citronovou kůrou a dáme do pánve na pařáček, pod který jsme vsypali štěpky na uzení. Přikryjeme pokličkou, pustíme sporák a necháme udit. Po cca 7 minutách stáhneme a necháme ještě 10 minut v teple dokončit uzení.

Žervé smícháme s nasekanou pažitkou dochutíme solí a promícháme. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, zpěníme. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, špenát a sezam. Promícháme. Přidáme vejce, stáhneme plamen a necháme vajíčka dodělat. Nezapomeneme míchat.

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme bylinky, citronovou šťávu a sůl. Promícháme a vložíme do ní plátky candáta, které máslem pořádně polijeme.

Připravíme si plátky chleba, potřeme ochuceným žervé, poklademe lístky špenátu, na to vrstvíme směs s vejci a špenátem, a nakonec přidáme plátek uzeného candáta.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl