
4 porce
4 ks T-Bone steaku
1 lžička koření čubrica
olej
2 lžíce másla
1 lžička římského kmínu
špetka harissy
sůl
Na omáčku
150 g řeckého jogurtu
10 lístků máty
špetka harissy
sůl
Na hrachové rizotot
250 g vařeného hrachu
80 g špeku
1 mrkev
1 cibule
2 snítky tymiánu
150 ml bílého vína
150–200 ml vývaru
100 g ovčího sýra
2 lžíce másla
sůl
pepř
Špek, mrkev a cibuli si nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi opečeme nejprve špek, po chvíli přidáme mrkev a po změknutí i cibulku. Promícháme a přidáme v ručně nadrcený čerstvý tymián. Společně orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme krátce odpařit a přilijeme vývar.
Zredukujeme a přidáme uvařený hrách. Společně ohřejeme a přidáme nastrouhaný ovčí sýr, máslo, sůl a pepř. Promícháme a ještě krátce prohřejeme.
Jednotlivé steaky osušíme papírovým ubrouskem, posypeme čubricou a zakápneme olejem, který vmasírujeme. Opékáme na rozpálené pánvi z obou stran. Po otočení přidáme máslo, římský kmín, harissu a nakonec i osolíme. Steaky v pánvi poléváme máslem do úplného opečení. Vypneme a necháme chvíli odpočívat.
Do řeckého jogurtu si vsypeme nasekané lístky máty, harissu, sůl a promícháme. Necháme odstát.
Ohodnoťte tento recept: