Ryby a mořské plody

Marinovaný kapr v bylinkách, omáčka ze zákysu a kroupy se zelím a růžičkovou kapustou

4 filety kapra s kůží
4 stroužky česneku
sůl
pepř
snítka citronového tymiánu
lžíce sádla

Na omáčku

300 ml zákysu
1 cibule
30 g fenyklu
200 ml (rybího) vývaru
sůl
2 lžíce másla
hrst pažitky

Na přílohu

100 g vařených krup
¼ špičatého zelí
15 ks růžičkové kapusty
lžíce sádla

Cibuli si nakrájíme nadrobno, fenykl na tenké plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a 2/3 zákysu. Zahřejeme a postupně budeme omáčku redukovat. Nakonec rozmixujeme, přidáme sůl, zbytek zákysu, nasekanou pažitku a máslo, promícháme a dále nevaříme.

Špičaté zelí si nakrájíme na klínky, růžičkové kapustičky na poloviny. V pánvi si rozpálíme sádlo a obojí opečeme. Mezitím opepříme a přidáme uvařené kroupy. Promícháme.

Česnek utřeme se solí a nasekaným citronovým tymiánem a směsí potřeme jednotlivé filety kapra. Také je opepříme a opečeme na pánvi se sádlem nejprve kůží dolů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl