Maso

Vepřová líčka na pivu s nakládanou zeleninou, bramborové noky s chlebem

600 g vepřových líček
2 mrkve
2 cibule
150 mm řapíkatého celeru
2 lžíce sádla
pepř
4 stroužky česneku
2 snítky tymiánu
300 ml piva
400 ml drůbežího vývaru
sůl
1–2 lžíce dvojitého rajčatového protlaku
50 g nakládaných perlových cibulek
50 g nakládaných okurek
50 g nakládaných beraních rohů

Na noky

400 g vařených brambor
2 vejce
sůl
100 g polohrubé mouky (nebo dle potřeby)
2 plátky chleba

Cibuli si nakrájíme na klínky, řapíkatý celer a mrkev na kostičky a vše zarestujeme v hrnci se sádlem. Opepříme a po chvíli přidáme česnek a tymián. Promícháme. K restování přidáme i samotná líčka a rajčatový protlak a důkladně mícháme. Nakonec přidáme pivo, vývar a dle chuti osolíme. Necháme pozvolna vařit do měkka. Po uvaření vyndáme maso a omáčku rozmixujeme. Nakonec do ní přidáme nadrobno nakrájenou nakládanou zeleninu a pouze společně prohřejeme. Líčka vložíme zpět do omáčky.

Brambory si nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme vejce, dle potřeby polohrubou mouku, promícháme a nakonec zapracujeme na kostičky nakrájený a opečený chléb. Z těsta tvarujeme noky a vaříme ve vroucí osolené vodě.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl