Polévky

Polévka ze sekyrky

Hutná a vydatná polévka patří do každodenního táborového jídelníčku. Tahle je o to silnější, poněvadž jednou z ingrediencí je pořádně velká stará sekyrka.

8–10 porcí

1 sekyrka se starým topůrkem
150 g mrkve
150 g celeru
150 g kořenové petržele
200 g cibule
15 stroužků česneku
600 g hrubě mletého masa (mix vepřové a hovězí)
100 g sádla
200 g den předem namočených krupek (asi 100 g suchých)
2 l vody
2 hrsti sušených hub
1 svazek čerstvé majoránky
¼ bochníku chleba
bobkový list
nové koření
celý pepř
kmín
sůl
mletý pepř

1. Všechnu zeleninu prokrájíme na kostičky, česnek na plátky a vložíme do rozpáleného sádla, orestujeme, přidáme kroupy, houby, kmín, mleté maso a opět zarestujeme, zalijeme vodou, přihodíme celý pepř, nové koření a bobkový list. Do polévky nalámeme chléb, vložíme sekyrku, přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou kroupy a zelenina měkké.

2. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl