Ryby a mořské plody

Tuňákový tataráček na krevetovém chipsu

20–30 ks

400 g čerstvého tuňáka
4 lžíce sweet chilli omáčky
olivový olej
1 šalotka
2 lžíce ponzu omáčky
2 avokáda
čerstvý koriandr
šťáva a kůra z 1 limetky
čerstvý mletý pepř
maldonská sůl

Na podávání

30 krevetových chipsů
microgreens ředkvička/řebříček
černý sezam

Očištěnou a dobře vychlazenou rybu nakrájíme na kostičky, stejně tak avokádo. Smícháme s olivovým olejem, najemno nakrájenou šalotkou a koriandrem. Dochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou a kůrou, ponzu a sweet chilli omáčkou. Promícháme a podáváme na krevetovém chipsu, ozdobíme microgreens nebo řebříčkem a praženým sezamem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl