Hummus s pečenými rajčaty a nakládanými houbami

20–30 mističek
80 g cherry rajčat
80 g žampionů
olivový olej
sůl
špetka zataru
Na rozvar
80 ml olivového oleje
100 ml citronové šťávy
2 nadrcené stroužky česneku
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička citronové kůry
3 snítky tymiánu
Na hummus
150 g uvařené cizrny
2 lžíce tahini pasty
1 stroužek česneku
2 lžíce ledu
50 ml citronové šťávy
30–50 ml olivového oleje
sůl
Na dokončení
pár lístků hladkolisté petržele
olivový olej
špetka koření sumac
Na pánvi s olejem si opečeme na čtvrtky nakrájená cherry rajčata a žampiony. Každé zvlášť. Rajčata osolíme a přidáme zatar.
Suroviny na rozvar dáme do hrnce a svaříme. Jakmile začne vařit, přisypeme žampiony, vypneme a necháme marinovat.
Suroviny na hummus dáme do mixéru a necháme vymíchat do hladké hmoty. Ochutnáme a případně dochutíme dle libosti.
Hummus servírujeme do mističek, dozdobený rajčátky a marinovanými žampiony. Zakápneme olivovým olejem, přidáme petrželku a koření sumac.
Ohodnoťte tento recept: