Ryby a mořské plody

Opečená brioška s uzeným úhořem

4 ks

4 plátky briošky
máslo/olej na opečení
80 g uzeného úhoře
1 červená cibule
2 kyselé okurky
špetka nasekaného kopru
1–2 stroužky česneku
lžička strouhaného křenu
80 g čerstvého sýra
sůl
mletý pepř

Na dokončení

40 g uzeného úhoře (špalíčky)
8 ks osmažených brambůrků
lžička strouhaného křenu
špetka nasekaného kopru

Z briošky si pomocí velkého kruhového vykrajovátka vykrojíme kolečka, která opečeme na pánvi s olejem nebo máslem.

Červenou cibuli, okurku a úhoře nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozmačkáme (nebo můžeme použít naložený v oleji), vše dáme do mísy a promícháme. Přidáme kopr, křen, sůl a čerstvý sýr. Znovu vše pořádně promícháme.

Jednotlivé briošky poklademe vysokou vrstvou směsi, špalíčkem uzeného úhoře, bramborovým chipsem, nastrouhaným křenem, špetkou nasekaného kopru a dozdobíme bylinkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl