Opečená brioška s uzeným úhořem

4 ks
4 plátky briošky
máslo/olej na opečení
80 g uzeného úhoře
1 červená cibule
2 kyselé okurky
špetka nasekaného kopru
1–2 stroužky česneku
lžička strouhaného křenu
80 g čerstvého sýra
sůl
mletý pepř
Na dokončení
40 g uzeného úhoře (špalíčky)
8 ks osmažených brambůrků
lžička strouhaného křenu
špetka nasekaného kopru
Z briošky si pomocí velkého kruhového vykrajovátka vykrojíme kolečka, která opečeme na pánvi s olejem nebo máslem.
Červenou cibuli, okurku a úhoře nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozmačkáme (nebo můžeme použít naložený v oleji), vše dáme do mísy a promícháme. Přidáme kopr, křen, sůl a čerstvý sýr. Znovu vše pořádně promícháme.
Jednotlivé briošky poklademe vysokou vrstvou směsi, špalíčkem uzeného úhoře, bramborovým chipsem, nastrouhaným křenem, špetkou nasekaného kopru a dozdobíme bylinkou.
Ohodnoťte tento recept: