Ryby a mořské plody

Kanapka z listového těsta s krevetou

10–15 kanapek

1 listové těsto
1 vejce
lžička černého sezamu
80 g krevet
2 stroužky česneku
olej
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce chilli omáčky
sůl

Na dokončení

2 vařená vejce
80 g žervé
sůl
2 lžičky bazalkového pesta
pár snítek hráškových výhonků

Česnek si rozdrtíme a zpěníme na pánvi s olejem, po chvíli přidáme krevety a velmi krátce společně opečeme. Přidáme ústřicovou a chilli omáčku, osolíme a promícháme. Rychle sundáme z pánve.

Plát listového těsta rozválíme a vykrajujeme tvary dle svého uvážení. Klademe na plech, potřeme vejcem a posypané černým sezamem pečeme v troubě.

V míse smícháme žervé, pesto a sůl.

Jednotlivé upečené bochánky rozkrojíme, zdobícím pytlíkem vložíme kopeček ochuceného žervé, přidáme 2 plátky vařeného vejce, další vrstvu žervé a nakonec klademe krevetu. Zdobíme hráškovým výhonkem a přiklopíme druhým kouskem listového bochánku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl