Moučníky a cukroví

Bramborové noky s kozím tvarohem, vanilkou a tymiánem, doplněné jablečnými a slaninovými kostičkami

4 uvařené brambory
2 vejce
2 lžíce škrobu
150 g polohrubé mouky (nebo dle potřeby)
2 lžíce másla

Na jablečné kostičky

3 jablka
80 g slaniny
2 lžíce másla
1 lžička skořice
2 lžíce medu
1 lžička citronové kůry
šťáva z ½ citronu
60 g vlašských ořechů

Na dokončení

250 g kozího tvarohu
3 lžíce medu (dle chuti)
2 snítky tymiánu
1 vanilkový lusk

Jablka a slaninu si nakrájíme na velmi drobné kostičky. V pánvi si rozpálíme máslo, nejprve zprudka opečeme slaninu a po chvíli přidáme i jablka. Promícháme. Přisypeme skořici, přidáme med, citronovou kůru, šťávu z citronu a lehce nadrcené vlašské ořechy. Společně promícháme

Uvařené brambory si na struhadle nastrouháme najemno, přidáme vejce, škrob a polohrubou mouku a vypracujeme těsto. Ihned tvoříme noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Potom je ohřejeme v pánvi s rozpuštěným máslem.

Tvaroh smícháme s medem, nasekaným tymiánem a vanilkou a vše společně podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl