Maso

Picanha s pečenými jablky a patizonem, smažené bramborové hnízdo

600 g květové špičky

pepř
olej
sůl
kůra z ½ citronu
2 lžíce másla
2 snítky tymiánu

Na pečená jablka

3 jablka
1/2 patizonu
2 lžíce másla
2 celé skořice
2 lžíce medu
2 snítky tymiánu
0,05 l calvadosu/hruškovice

Na bramborová hnízda

400 g brambor
2 lžíce bramborového škrobu (nebo dle potřeby)
olej na smažení
lžička drceného kmínu

Jablka si oloupeme a nakrájíme na osminky, stejně tak patizon. V pánvi rozpálíme máslo, osmahneme jablka a patizon. Přidáme skořici, med, tymián a promícháme. Přilijeme alkohol a flambujeme (pozor vzplane). Necháme krátce provařit.

Brambory si nakrájíme na velmi tenké proužky, dáme do mísy, přidáme bramborový škrob a drcený kmín. Promícháme. Pomocí malého sítka tvarujeme hnízda, a i se sítkem smažíme ve vysoké vrstvě oleje.

Jednotlivé steaky si opepříme, potřeme olejem a opékáme na rozpálené pánvi. Po opečení osolíme, přidáme nakrájenou citronovou kůru, máslo a tymián. Maso přeléváme šťávou v pánvi.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl