Křenový krém s kuřecími srdíčky, uzeným kuřecím stehnem a bramborovými rösti

1 cibule
olej
80 g hladké mouky
700 ml kuřecího vývaru
sůl
2 lžíce (nakládaného) křenu
200 ml smetany
Na bramborové rösti
4 brambory
sůl
lžička provensálských bylinek
1–2 vejce
hladká mouka dle potřeby
olej na smažení
Na dokončení
200 g kuřecích srdíček
lžíce másla
200 g uzených kuřecích stehen
špetka chilli
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, zesklovatíme v hrnci s olejem a zaprášíme hladkou moukou. Promícháme, zalijeme kuřecím vývarem a necháme vařit. Po chvíli osolíme, přidáme křen a zalijeme smetanou. Nezapomeneme průběžně promíchávat. Necháme ještě 10–15 minut provařit.
Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Dáme do mísy, osolíme dle chuti, přidáme provensálské bylinky, vejce a postupně hladkou mouku. Pořádně promícháme. V pánvi si rozpálíme vrstvu oleje a smažíme jednotlivé malé kousky bramborové směsi.
Na pánvi si rozpálíme máslo, zprudka opečeme kuřecí srdíčka, po chvíli přidáme natrhané kousky uzeného kuřecího stehna. Promícháme, přidáme špetku chilli, hladkolistou petrželku a dle chuti osolíme.
Ohodnoťte tento recept: