Maso

Kachní prso marinované v zázvorovém likéru, cibulové želé a nádivka z pánve

4 kachní prsa
sůl
pepř
100 ml zázvorového likéru

Na cibulové želé

4 ks červené cibule
50 g másla
2 ks badyánu
3 lžíce medu
100–150 ml zázvorového likéru
sůl
pepř

Na nádivku

1 cibule
50 g anglické slaniny/špeku
2 lžíce másla
3 vejce
200–300 g starého pečiva
sůl
špetka muškátového oříšku
hrst nasekané hladkolisté petržele

Kachnu si nařežeme na kůži, opepříme a zakápneme zázvorovým likérem. Nakonec osolíme. Rozpálíme si pánev, vložíme kachní prso kůží dolů a opékáme.

V hrnci rozpálíme máslo, přisypeme na klínky nakrájenou červenou cibuli, přidáme badyán, med, zázvorový likér, sůl a pepř. Provaříme a nezapomene míchat.

Cibuli a špek si nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na pánvi. V míse si vyšleháme vejce se solí a muškátovým oříškem, přidáme hladkolistou petržel a na kostičky nakrájené staré pečivo a pořádně promícháme. Nakonec přisypeme i směs cibulky a špeku z pánve. Celou směs dáme do pánve s pečicím papírem a velmi zvolna pečeme na sporáku.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl