Moučníky a cukroví

Tvarohové šišky s mandlemi a mátou, se švestkovým rozvarem a mákem

250 g tvarohu
1 vejce
sůl
1 lžíce cukru moučka
150 g polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžička nasekaných lístků máty
1 lžíce sekaných mandlí

12 ks švestek
lžíce másla
2 lžíce cukru krystal
80 ml červeného vína
2 lžíce Amaretta

Na dokončení

2 lžíce másla
50 g mletého máku
50 g cukru moučka
pár lístků máty
mandle na posypání

Švestky si vypeckujeme a rozpůlíme. Na pánvi rozehřejeme máslo s cukrem, poté přidáme švestky a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme červené víno a Amaretto a necháme společně provařit.

V míse smícháme suroviny na šišky/noky a vypracujeme těsto. Vytvoříme váleček a krájíme šišky/noky, které vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou v hrnci nahoru (asi 4 minuty).

V pánvi rozpálíme máslo a hotové šišky/noky ještě prohřejeme s máslem a servírujeme s mákem, cukrem, mandlemi a mátou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl