Maso

Pečený srnčí hřbet v jalovci a ginu s bramborovým koláčem, restovanou podzimní zeleninou a omáčkou z červeného vína a perníku

600 g srnčího hřbetu
sůl
pepř
10 kuliček jalovce
špetku tymiánu
olej
0,05 l ginu
lžíce másla
10 kuliček růžového pepře

Na restovanou zeleninu

3 pastináky
3 mrkve
¼ malé dýně hokkaido
olej
1 lžíce másla
2 lžíce vývaru
snítka tymiánu
1 lžička zeleninového koření

Na omáčku

200 ml vývaru
200 ml červeného vína
80 g másla
1 lžička sušeného perníku

Na bramborový koláč

150 g vařených brambor
1 šalotka
olej
1 lžíce másla
2 lžičky zeleninového koření
špetka tymiánu
špetka petrželky
3 vejce
sůl
pepř

Srnčí hřbet si opepříme, posypeme nadrceným jalovcem a vmasírujeme tymián. Zakápneme olejem a ten také vmasírujeme. Necháme chvíli odpočinout. Poté zprudka opečeme na pánvi a ke konci opékání osolíme. Přilejeme gin, přidáme máslo a posypeme růžovým pepřem, jalovcem a maso přeléváme, dokud není hotové. Maso vyjmeme z pánve a do výpeku přilijeme vývar, červené víno a redukujeme. Ke konci přidáme sušený perník a máslo a zašleháme.

Uvařené brambory si nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno. Obojí orestujeme na pánvi s olejem a máslem. Posypeme 1 lžičkou zeleninového koření a promícháme. Mezitím si v míse rozšleháme vejce taktéž dochutíme zeleninovým kořením, tymiánem, solí a pepřem dle chuti. Vaječnou směs nalijeme do pánve a necháme propéct. Nezapomene zakrýt pokličkou, aby byl koláč hotový z obou stran.

Mrkev a pastinák asi 3 minuty blanšírujeme a nakrájíme společně s dýní hokkaido na plátky. Opečeme na pánvi s olejem. Po chvíli přidáme máslo a vývar, posypeme zeleninovým kořením a přidáme snítku tymiánu. Krátce společně propečeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl