Masové kuličky s kousky sýra a dýní


500 g mletého vepřového masa
100 g sýra
½ dýně hokkaido
olej
sůl
pepř
Na rozvar
2 díly vody
1 díl jablečného octa
1 díl cukru (dle chuti)
špetka soli
Na pesto
80 g pražených dýňových semínek
menší svazek hladkolisté petržele
50 ml olivového oleje
pár lžic dýňového oleje
špetka soli
Čtvrtku dýně nakrájíme na velmi tenké plátky, ideálně nastrouháme na mandolíně. Tyto plátky budeme marinovat. V hrnci si ohřejeme vodu, přidáme jablečný ocet, cukr, sůl. Do horkého rozvaru dáme na plátky nakrájenou dýni a necháme marinovat alespoň 15 minut. Zbylou část dýně si nakrájíme na silnější plátky a na oleji z obou stran orestujeme. Osolíme a opepříme.
Suroviny na pesto dáme do nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme. Sýr si nakrájíme nadrobno a přidáme k mletému masu. Přidáme sůl a pepř dle chuti, rukama prohněteme a tvarujeme malé kuličky, které opečeme na pánvi.
Jednotlivé komponenty servírujeme na talíř.
Ohodnoťte tento recept: