Maso

Zadělávané dršťky na smetaně se zeleninou a paprikovou kobásou

400 g vařených drštěk
2 ks klobás
50 g řapíkatého celeru
3 mrkve
3 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce hladké mouky
lžička sladké papriky
lžička uzené papriky
sůl
pepř
500 ml vývaru
250 ml smetany
olej

Na dokončení

4 rajčata
20 stonků pažitky
4 plátky chleba

Mrkev očistíme a společně s řapíkatým celerem a cibulí nakrájíme na malé kostičky. Česnek na plátky. Rajčata si nakrojíme a spaříme. Oloupeme, vykrojíme vnitřky a zbytek nakrájíme také na delší plátky.

Ve větším hrnci rozpálíme olej a zeleninu (kromě spařených rajčat) zarestujeme. Mezitím si nakrájíme klobásky a přidáme taktéž do hrnce k restování. Pak přisypeme mouku, obě papriky, a nakonec i dršťky. Osolíme a opepříme. Ještě krátce společně restujeme a nakonec zalijeme vývarem a necháme aspoň 20 minut povařit.

Po uvaření přidáme smetanu, krátce zavaříme a servírujeme se spařenými rajčaty, posypané pažitkou a doplněné plátkem chleba.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl