Rolovaná vepřová pečeně na špízu s bylinkami, slaninou a chilli, brambory opečené dozlatova, gribich omáčka

600 g vepřové pečeně vcelku
2 lžíce pesta z medvědího česneku
2 lžíce dijonské hořčice
lžíce chilli pasty
sůl
pepř
150 g slaniny (plátky)
olej
Na omáčku
600 g vepřové pečeně vcelku
2 lžíce pesta z medvědího česneku
2 lžíce dijonské hořčice
lžíce chilli pasty
sůl
pepř
150 g slaniny (plátky)
olej
Na opečené brambory
600 g vařených brambor
olej
sůl
pepř
Vepřovou pečeni si opatrně rozkrojíme ostrým nožem na jeden velký plát. Potřeme pestem z medvědího česneku, chilli pastou a dijonskou hořčicí. Nezapomeneme osolit a opepřit. Nakonec poklademe plátky slaniny. Pečeni opatrně zarolujeme a špejlemi propíchneme a zajistíme. Nakrájíme na plátky a na pánvi s olejem pomalu opékáme z obou stran.
Vařená vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky si nasekáme nadrobno, žloutky dáme do nádoby společně s pepřem, vinným octem a dijonskou hořčicí a rozmixujeme tyčovým mixérem. Během mixování pomalu přiléváme olej, poté přidáme nasekaný estragon a nakonec i bílky. Promícháme.
V pánvi si rozehřejeme olej a opečeme nakrájené vařené brambory. Osolíme, opepříme.
Ohodnoťte tento recept: