Klepané carpaccio s plátky vejce, dresingem a bramborovou slámou


350 g hovězího válečku
Na bramborovou slámu
4 brambory
olej na smažení
Na dresing
10 g pažitky
50 g majonézy
lžička citronové šťávy
lžička medvědího česneku
lžička dijonské hořčice
lžička růžového pepře
Na dokončení
2 vařená vejce
pár kuliček růžového pepře
lžička dýňového oleje
snítka kerblíku
špetka medvědího česneku
Hovězí váleček si nakrájíme na tenké plátky, vyskládáme vedle sebe na potravinářskou fólii, zabalíme a rozklepeme na tenko. Přendáme na talíř.
Brambory si nakrájíme na velmi tenké plátky, ideálně na mandolíně. Ty ještě rozkrájíme na úzké proužky. V hrnci nebo fritéze si rozpálíme olej a velmi krátce plátky smažíme.
Suroviny na dresing si smícháme v misce a jemně jím natřeme rozklepané carpaccio, poklademe plátky vařeného vejce, a ještě zasypeme červeným pepřem. Nakonec přidáme bramborovou slámu, zakápneme dýňovým olejem, posypeme medvědím česnekem a zdobíme kerblíkem.
Ohodnoťte tento recept: