Steak s omáčkou z růžového pepře, restované houby a bramborová kaše s ovčím sýrem


800 g nízkého roštěnce
sůl
pepř
olej
50 ml calvadosu
2 lžíce másla
200 g lišek (nebo jiných hub)
Na omáčku
1 lžíci dijonské hořčice
400 ml hovězího vývaru
2 lžíce másla
1 lžíce růžového pepře
Na bramborovou kaši
600 g brambor
100 g ovčího sýra
100 ml horkého mléka
100 g másla
sůl
Nízký roštěnec si nakrájíme na silnější steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odpočinout. Lišky si rozkrojíme na poloviny a zarestujeme na pánvi s olejem. Opepříme a na konci restování i osolíme. Odpočinuté steaky opékáme na rozpálené pánvi. Po otočení přilijeme calvados, flambujeme a přidáme máslo. Steaky máslem poléváme.
Po vyndání steaku si do výpeku přidáme hořčici, zarestujeme a přilijeme hovězí vývar. Společně redukujeme a nakonec přidáme máslo. Vypneme vařič. Přisypeme růžový pepř a promícháme.
Brambory si uvaříme, do ještě horkých brambor přidáme máslo, začneme šlehat a postupně přidáváme horké mléko a sýr. Rozšleháme do kaše. Dle chuti osolíme.
Ohodnoťte tento recept: