Lívance z kefíru s pečenou cuketou, slaninou a grilovaným sýrem

Na lívancové těsto
250 ml kefíru
2 vejce
100–150 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička oleje
špetka soli
olej na smažení
Na cuketovo-slaninovou vložku
150 g slaniny
150 g cukety
50 g křenu
sůl
olej
Na dokončení
250 g sýru na grilování
řeřicha
nasekaná hladkolistá petržel
Suroviny na lívance dáme do mísy a metličkou vymícháme lívancové těsto (mouku přidáváme dle potřeby, aby vzniklo tekuté lívancové těsto). V pánvi si rozehřejeme olej a děláme jednotlivé lívance.
Slaninu a cuketu nakrájíme na nudličky, křen nastrouháme. Na pánvi si rozehřejeme kapku oleje, opečeme slaninu a cuketu. Ke konci přidáme nastrouhaný křen a osolíme.
Sýr na grilování nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi. Hotové lívance vrstvíme s cuketovo-slaninovou vložkou a grilovaným sýrem. Zdobíme bylinkami a řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: