Maso

Uzená srnčí panenka s marmeládou z jablek a černými ořechy

Moderně a famózně vyladěné chutě – nezbývá než ochutnat!

4 porce

200 g srnčí panenky
hrubozrnná sůl
třešňové piliny

jablečná marmeláda

2 kyselá jablka
krystalový cukr
bílé suché madeirské víno
rýžový ocet

na podávání

černé ořechy
kompotované jeřabiny
lískové oříšky
bylinky (řebříček)
ořechový olej
srnčí paštika
srnčí omáčka

Panenku posypeme hrubozrnnou solí a necháme tři hodiny marinovat. Sůl vytáhne z masa vodu a pak je křehké.

Po třech hodinách maso očistíme od soli (neoplachujeme!).

Do hrnce vložíme třešňové piliny, pařák na knedlíky, na ně vyskládáme panenku, zakryjeme alobalem, zahřejeme a pozvolna udíme. Udíme 3× po 10 minutách a odstavíme.

Jablka rozpůlíme a odstraníme jádřince, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem, zalijeme madeirou, zakápneme rýžovým octem. Pečeme při 180 °C 30 minut.

Upečená jablka se slupkou a veškerou vypečenou šťávou rozmixujeme a poté redukujeme na marmeládovou konzistenci.

Servírujeme uzenou panenku a doplníme jablečnou marmeládou, černými ořechy (jsou to nedozrálé ořechy naložené do směsi koření a alkoholu), jeřabiny, lískové oříšky, bylinky, zakápneme ořechovým olejem, přidáme kousek srnčí paštiky a zakápneme srnčí omáčkou.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl