Uzená srnčí panenka s marmeládou z jablek a černými ořechy


Moderně a famózně vyladěné chutě – nezbývá než ochutnat!
4 porce
200 g srnčí panenky
hrubozrnná sůl
třešňové piliny
jablečná marmeláda
2 kyselá jablka
krystalový cukr
bílé suché madeirské víno
rýžový ocet
na podávání
černé ořechy
kompotované jeřabiny
lískové oříšky
bylinky (řebříček)
ořechový olej
srnčí paštika
srnčí omáčka
Panenku posypeme hrubozrnnou solí a necháme tři hodiny marinovat. Sůl vytáhne z masa vodu a pak je křehké.
Po třech hodinách maso očistíme od soli (neoplachujeme!).
Do hrnce vložíme třešňové piliny, pařák na knedlíky, na ně vyskládáme panenku, zakryjeme alobalem, zahřejeme a pozvolna udíme. Udíme 3× po 10 minutách a odstavíme.
Jablka rozpůlíme a odstraníme jádřince, vložíme do kastrolu, zasypeme cukrem, zalijeme madeirou, zakápneme rýžovým octem. Pečeme při 180 °C 30 minut.
Upečená jablka se slupkou a veškerou vypečenou šťávou rozmixujeme a poté redukujeme na marmeládovou konzistenci.
Servírujeme uzenou panenku a doplníme jablečnou marmeládou, černými ořechy (jsou to nedozrálé ořechy naložené do směsi koření a alkoholu), jeřabiny, lískové oříšky, bylinky, zakápneme ořechovým olejem, přidáme kousek srnčí paštiky a zakápneme srnčí omáčkou.
Ohodnoťte tento recept: