Maso

Kuřecí prso na medu a pivu a placky plněné vařenými bramborami

600 g kuřecích prsou
sůl
pepř
lžička drceného kmínu
lžíce hladké mouky
2 cibule
1 svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
olej

Na marinádu

100 ml piva
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce medu
1 lžíce worcesterské omáčky

Na placky

150 g hladké mouky
sůl
100 g bílého jogurtu
4 vařené brambory
špetka muškátového květu
1 vejce

Kuřecí prsa si nakrojíme na mřížku, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Poté vmasírujeme do masa a nakonec zaprášíme z obou stran hladkou moukou.

Suroviny na marinádu si dáme do mísy a vše společně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa si opečeme. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme na klínky, česnek nožem rozmáčkneme a po otočení masa vše přidáme na pánev. Krátce osmahneme a přilijeme hotovou marinádu. Osolíme a společně prohříváme na pánvi 12–15 minut.

Hladkou mouku, bílý jogurt a sůl promícháme v míse a spojíme. Těsto necháme chvilku odpočinout. Do další mísy nastrouháme vařené brambory, přidáme vejce, muškátový květ a sůl. Promícháme. Z těsta tvarujeme malé bochánky, které si rozválíme, dovnitř přidáme bramborovou směs a zapracujeme zpět do bochánku. Opět rozválíme do tenčího tvaru a na sucho pomalu opékáme na pánvi.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl